Thursday, March 26, 2015

Kisah toilet training Amnah Mumtazah

Assalamualaikum wbt dan salam sayang semua...

Al-kisah..semalam..

Kami dlm perjalanan ke branch Shaklee, tiba-tiba anak solehah bagitahu nak buang air besar. Memanglah dia dah pandai membuang kat tandas tapi sekarang ni dalam kereta!! Kelam kabut gak ummi pastikan kami sampai cepat-cepat ke branch. Kesian anak sakit perut.

Ummi: Amnah tahan sekejap ye. Kita yak kat branch ye?
Amnah: ok

Ummi: Amnah buat apa tu? Amnah tahan ke?
Amnah: Hmmm...


Sampai branch, laju2 ke tandas. Eh..tak buang air pun. Ok takpe. Beli barang, terus letak balik anak solehah dlm car seat dia.

Baru nak reverse parking, dia merengek nak buang air lagi. Ummi pujuk, kita balik dulu. Oh..dia tak mahu. Maka gigihlah kita dukung dia semula masuk tandas branch. Eh...tak buang air juga. Tersengih2 pandang kita. Ummi pun macam...arrrr...tadi baru nak terharu Amnah dah pandai tahan buang air.

Termengah-mengah la ummi kendong anak solehah semula ke kereta. Fuuuhh..hari yang mencabar. Alhamdulillah, di rumah jugak awak selesaikan hajat awak ye. Home sweet home kata orang. Hehehe..

Nak train anak diapers free ni memang agak mencabar. Sesungguhnya kesabaranlah kunci utama untuk berjaya. Moga Allah permudahkan urusan kami dan kawan-kawan di luar sana yang tengah gigih toilet train anak. All d best ^_^


No comments:

Post a Comment

Thank you so much for taking the time to leave some comments. I just love hearing from you!