Friday, October 10, 2014

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang

Salam sayang semua,

Sedikit perkongsian penglibatan saya dalam dunia Shaklee. 

Saya bermula awal tahun 2014 sekitar bulan March. Tapi hanya betul-betul serius berbisnes sejak dua-tiga bulan yang lepas.

Shaklee Lover.

Saya bukan taksub membabi buta. Sebelum saya decide nak join Shaklee, saya buat self-research habis-habisan. Puas buat comparison. Macam-macam orang saya tanya. Sana sini saya google jawapan. 

Bukan senang nak percaya apatah lagi yakin pada product yang asing di pendengaran saya. Tambahan, education background menyebabkan saya lebih percaya pada bukti-bukti berdasarkan kajian saintifik. Setakat hebahan kosong kawan-kawan dan poster berwarna-warni, sikit pun tak mengujakan hati saya.

Saya terus membaca dan mencari jawapan. Saya cuba bersikap terbuka dengan harapan Allah membantu beri jawapan terbaik. Subhanallah! Allah Maha Mendengar kawan-kawan.

Ternyata, product Shaklee bukan sembarangan. Shaklee disokong oleh banyak kajian saintifik. In fact, Shaklee peruntukkan jutaan USD setiap tahun untuk R&D. Kajian klinikal juga tak terhitung banyaknya.

Antara kajian saintifik yang Shaklee conduct
Boleh check selanjutnya di:

1. Shaklee Health Science - Hampir semua kajian klinikShaklee ada di sini.
2. M.D Resources- Website khas untuk pengamal perubatan untuk tahu lebih lanjut tentang Shaklee diketuai sendiri oleh Dr. Jamie McManus, M.D., Chairman of Medical Affairs, Health Sciences & Education for Shaklee Corporation.Perubahan terbesar

Alhamdulillah, di samping kesihatan keluarga semakin meningkat. Saya happy dan bersyukur dapat membantu ramai kawan-kawan menyusu penuh anak paling kurang 2 tahun. Hampir menangis saya bila kawan yang pada awalnya berniat hendak beri anak susu formula beritahu berjaya kembali menyusu penuh anak setelah konsisten mengambil set menyusu Shaklee.

Jujurnya, Shaklee telah banyak mengubah cara fikir saya. Saya kembali menjadi insan yang positif kerana saya yakin Allah adalah sebenar-benarnya tempat pergantungan. Kita ikhlas sharing dari hati dengan harapan kawan-kawan juga menikmati benefit yang kami sekeluarga rasa.

Sesungguhnya, saya percaya kekayaan yang sebenar bukanlah pada harta sebaliknya pada kesihatan yang baik. Dengan kesihatan yang baik, kita mampu beribadah dengan lebih sempurna, kita mampu bekerja lebih keras membantu keluarga menikmati kehidupan yang selesa, dapat membalas jasa mak ayah di kampung serta dapat memberikan ana-anak peluang pendidikan terbaik.
Opportunity to a better life

Kepada anda yang ingin memulakan business Shaklee, kami di Symphony Wellness group sedia berkongsi kepakaran, pengetahuan dan pengalaman. InsyaAllah, kumpulan besar kami mempunyai sistem training yang tersusun dan group sokongan yang mantap terdiri daripada ramai mentor yang hebat. Kami bertanggungjawab melatih anda sehingga anda berjaya mebinar empayar anda sendiri.

Kami yakin, dengan kesungguhan dan tekad anda mengubah cara hidup, segala impian anda untuk hidup lebih sihat, financial freedom akan menjadi kenyataan. Hanya menunggu dan melihat kejayaan orang lain  tidak akan mengubah masa depan anda. Segera bertindak.

#ShakleeEffect

Hubungi:
Facebook: Nurul Aiman
FB Fanpage: Symphony Wellness
No tel: 013 315 6822

No comments:

Post a Comment

Thank you so much for taking the time to leave some comments. I just love hearing from you!