Thursday, September 11, 2014

Home Remedy | Cara hilangkan selsema anak




Natural remedy for flu/running nose.


Ni petua mama. Saya tak percaya. Maka saya tanya encik google, ternyata memang betul ni petua traditional yang dah lama diamalkan oleh orang-orang tua dan masih diamalkan sampai sekarang. Sorry mama ye~

Caranya:-
1) Kunyit hidup dikupas sedikit di hujung.
2) Asah di belakang lesung.
3) Ambil jus yg keluar dan sapu di hidung.

Tak kuning ke hidung?
Isk..isk..mestilah kuning. Nama pun kunyit kan~ 

Lama tak nak hilang kuning?

Sekejap je. Mandi-mandi sekejap je hilang.

Berkesan ke?
La hawla wala quwata illa billah...setakat ni alhamdulillah, saya cuba ada nampak keberkesanannya.


Usaha lain?
Saya juga amalkan vitamin C chewable Shaklee dan Omega Guard untuk Amnah. Alhamdulillah Amnah sangat jarang selsema dan tak pernah neb lagi sampai sekarang. Syukur...

Selamat mencuba ^.^

Macam biasa, sila like, komen dan share. Sharing is Sadaqah ^.^

No comments:

Post a Comment

Thank you so much for taking the time to leave some comments. I just love hearing from you!