Friday, July 18, 2014

Penyelesaian | Masalah perut kembung dan berangin

Kalau perut baby sebu berangin, ibu-ibu boleh try buat senaman basikal. Amnah sampai sekarang masih enjoys senaman basikal ni. 

gambar ehsan Google ^.^

Senang je. Lepas mandikan baby, baringkan secara terlentang atas katil menghadap kita. Lepas gerakkan kaki baby perlahan-lahan macam tengah kayuh basikal. Pastikan peha baby terangkat sikit masa kayuh tu. Tak lama, cuma dalam 10 kayuhan pun dah cukup. Sambil tu pandang baby dan cakap-cakap dengan dia supaya baby pun enjoy senaman ni.

Lagi satu, boleh juga cuba urutan I LOVE U. Mudah je. Masa Amnah kecik, selalu buat. Sekarang dia dah tak enjoy sgt. Nak cepat2 je pakai diaper, main lagi penting. Hehe.

Orang besar pun boleh try senaman basikal ni. InsyaAllah, kentut-kentut lepas tu. Haha. Nanti legalah lepas dah buang angin tu. Selain tu, boleh cuba Peppermint Ginger Plus. Serius, sangat membantu! Ni untuk org dewasa je tau. Jangan bagi baby pulak. ^.^



Sekiranya mahu tahu lebih lagi tentang Peppermint-Ginger Plus, sila hubungi saya pada bila-bila masa 24/7, Nurul Aiman 013-315 6822.

No comments:

Post a Comment

Thank you so much for taking the time to leave some comments. I just love hearing from you!